Recept: Truffel Tagliatelle met Truffelboter en Parmezaan

Ingrediënten (voor 2 personen)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta
    Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de pasta al dente is. Dit duurt meestal zo’n 8-10 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Smelt de truffelboter
    Terwijl de pasta kookt, smelt je de truffelboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fijngesneden teentje knoflook toe en bak het kort, ongeveer 1-2 minuten, tot het geurt. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, want dit kan de smaak bitter maken.
  3. Voeg de pasta toe aan de boter
    Zodra de knoflook goudbruin is, voeg je de gekookte pasta direct toe aan de pan met de gesmolten truffelboter. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de boter.
  4. Creëer een romige textuur
    Voeg beetje bij beetje wat van het bewaarde pastawater toe aan de pan, tot je een mooie, lichte saus hebt die de pasta omhult. Het zetmeel in het pastawater helpt de saus iets romiger te maken zonder het zwaar te laten worden.
  5. Breng op smaak
    Voeg de vers geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door tot de kaas smelt en zich vermengt met de pasta. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zwarte peper en een snufje zout, indien nodig.
  6. Serveer en garneer
    Verdeel de pasta over twee borden. Voor een extra luxe touch kun je een klein beetje extra truffelolie over de pasta druppelen. Garneer met wat verse peterselie of een handje rucola voor een frisse, groene toets.

Serveertip

Serveer dit gerecht met een goed glas droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Pinot Grigio. Deze wijnen complementeren de rijke smaak van de truffelboter perfect.

Smakelijk eten!