Tagliatelle met Truffelsaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

Bereidingswijze:

  1. Kook de tagliatelle: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater voor later.
  2. Bereid de truffelsaus: Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakte knoflookteentje toe en bak dit kort, ongeveer 1 minuut, tot het geurt, maar niet bruin wordt.
  3. Voeg de truffel salsa toe: Voeg de truffel salsa toe aan de pan en roer dit goed door. Laat het kort opwarmen en voeg daarna de slagroom toe. Roer alles samen en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat de saus wat indikt, ongeveer 2-3 minuten.
  4. Meng de pasta met de saus: Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met de truffelsaus en meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig een scheutje van het bewaarde pastawater toe om de saus wat losser en romiger te maken.
  5. Breng op smaak: Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor voor extra smaak en romigheid.
  6. Serveren: Serveer de tagliatelle direct, eventueel bestrooid met wat fijngehakte verse peterselie voor een frisse touch.

Serveer suggestie:

Deze Tagliatelle al Tartufo is perfect in combinatie met een glas witte wijn zoals een Italiaanse Chardonnay of Pinot Grigio. Voeg eventueel wat extra truffel salsa bovenop voor een intensere truffelsmaak.

Buon Appetito!

Dit eenvoudige maar luxueuze gerecht brengt de diepe, aardse smaken van de truffel naar voren en is een typisch voorbeeld van de elegante eenvoud van de Italiaanse keuken. Dankzij de hoogwaardige truffel salsa is dit gerecht perfect voor speciale gelegenheden of wanneer je jezelf wilt verwennen met iets bijzonders.